Elikkäs juu...Ginnyn kanssa käytiin viime viikon maanantaina LAU:n ja LPKY:n SpeedRacessa vähän spurttailemassa(ja oikein kahteen kertaan!:D) Ja taas mentiin ihan "isojen" koirien sarjaan kun nyt pennuissa oli sitten ikäraja 9kk, mikä oli sitten justiinsa tullut täyteen..mutta ei huolta..:) Oltiin maxien ekana lähtövuorossa ja Ginnylla oli vielä valjaat päällä ja sanoin vielä miehelle joka oli pitämässä koiria kiinni, että pidä vaan ihan napakasti kiinni, että saattaa aika kovinkin rempoa ja huutaa...Lähin sitten ite juoksemaan ja kuulin että koira jäi taakse kiljumaan(ei kylläkään enään niin kovaan ääneen kun viimeeks) olin kerenny varmaan reilu puoleen väliin suoraan ku alko huuto miun takaa et: "TULEE JO!" ...no vitti tiesinhän mie etten millään kerkee kuitenkaan maaliin saakka juoksemaan vaikka kuinka yritin:D Ginny sai miut siis vähän liian aikasin kiinni ja koska pääsi pitäjältä irti niin saatiin uusia mein yritys. G. oli kuulemma onnistunu luikertemaan sen miehen jalkojen taakse ja sieltä sitten jotenkin ihmeellisesti laittanu koko ukon solmuun ni oli siinä tohinassa sitten päässy ote lipeämään:D Uusinta yritys parempi, ainoastaan ite pikkasen kämmäsin ku nyt kerkesin ihan hienosti maaliin ennen Ginnya,mutta lähin sitten pikkasen kanttaamaan ite sivuun siitä radalta niin G. juos sitten suorinta reittiä miun luo(=ulos radalta:D) mut oli hieno likka ja ajanottaja sano että otti jotain "noin aikaa" kun koira ylitti maaliviivan...ihan sama oikeestaan miulle..meillä oli kivaa:) Tuloksesta en siis sen tarkemmin tiie, mutta käsiajanotto kun on niin........

Mutta juu...Mein yhteiselämän yks virstanpylväs on taas saavutettu.Ollaan osallistuttu ensimmäisiin kisoihin! Möllitokoon siis vaan kyllä, mutta kisat kun kisat!:) Ja todellakin ihan kokeilu/harjotus mielessä mentiin kattomaan vaan että mites se tokoilu sujuis.Ilman mitään ennakko.odotuksia:) Oli ihanan suorastaan helteisenä tiistai iltana Tapavainolan kentällä ja paikalla oli miusta todella paljon koiria,moniakymmeniä!! Hieno homma siis! Jos näitä joku viittis nyt vaan vähän useemmin järjästää....

Ennalta tiesin kokeeseen mennessä ,että vaiheessa on maasta istumaan nouseminen,hyppy ja luoksetulon eteentulo.Möllejä oli yhteensä 8 ilmottautunu ja meillä vuoronumero 2.

Ekana oli kuitenkin kuten asiaan kuuluu luoksepäästävyys ja paikkamakuu,molemmat 10! Paikkamakuu oli 1min. ja piti/sai seisoa koiran edessä. Ginny meni maahan heti ekasta käskystä,jätin siihen hihna maassa ja menin reilu hihnanmatkan G:n eteen...Pysyi hienosti!!! Pikkasen katteli vaan ympärilleen ja varmuuden varalta toistin sille hiljaa sanan "paikka" ja pidin sormea "soo-soo-asennossa":D miun jalan edessä. Istumaan nousuun 2 käskyä ja pieni polvien taivutus.

Ja sitten alko..Seuraaminen taluttimessa 8,5: Lähin alkuun ite liian kiireellä,olis pitäny vetää vaikka se kaks kertaa ees henkeä:D Lähtö ei ollu ihan paras mahollinen,koska hyvä kun muistin ottaa ees koiran mukaan. Eka oik.käännös meni vielä vähän tähän samaan kiire,kiire,äkkiä pois-kastiin.Täyskäännöksen jälkeen pysähdys oli kyllä kaikista huvittavinta mitä voi! Nää on just näitä juttuja mitä ollaan harjoteltu ihan pienestä pitäen ja ite aattelee,että se menee kun vettä vaan...ei menny...Mie pysähdyin ja automaattisesti aattelin,että kun katon koiraa niin se nakottaa siinä jalan vieressä..ei nakottanu...seisoa töllisteli minuu ja tuomareita ja maailmaa yleensäkin ja ei raukka yhtään tienny mitä hänen pitää tehä!:D Olin että jee...tähänkö tää jo kaatu...aika monta kertaa sai antaa käskyn ennen kun G. tajus ai et vierelle piti tulla! Siitä taas liikkeelle ja vas. käännös ja loppuseur. meni oikein mallikkaasti,myös loppupysähdys!:D Rupesin jälkeen päin miettimään,että mistä kummasta johtu tuo pys. hömelöinti...oliko ihan vaan jännä paikka ja pasmat sekasin vai luuliks G. et  ollaan näyttelykehässä ja pitää vaan töröttää paikallaan ku tuo mamma pysähtyy...en tiie, mutta sen jälkeen loppuseur oli kuitenkin tosi kiva ja hyvässä kontaktissa oikeella paikallaan ja napakka pysähdys vielä päälle!:)

Liikkeestä maahan meno 8: Se mikä meillä tässä liikkeessä vei sen 2 pistettä oli just se maasta istumaan nousu...oisko ollu 3 käsky ja pien polvien taivutus niin sitten vasta pomppas istumaaan. Seuraaminen oli kuitenkin oikein hyvä, käskystä mentiin hyvin ja suht nopeesti(voi vielä kyllä nopeuttaa) maahan ja käskyn jälkeen piti vielä ite kävellä koiran eteen joku hihnan verran ja ihan pieni hetki pysähtyä ja palata koiran luo. Oikein hienosti siis,ainoastaan kun vaan hiotaan se istumaan nousu kuntoon ni avot!

Liikkeestä seisominen 8: Täydellinen liike, hyvä seuruu,nopee pysähdys ja paikalla olo, mutta nyt G. meni maahan sitten istu käskyllä lopuksi ja se vei taas ne 2 pistettä! Tuomari oli itekkin että voi perskules, että hää jo aatteli että saa 10 antaa, mutta ei ni ei:D Hieno kuitenkin:)

Luoksetulo 10: Päästin G:n hihnasta ja kävelin ite varmaan joku reilu 5m. päähän ja kutsuin...Tuli oikein ilosesti ja pikkasen kun mallattiin käsiavusteisesti sitä eteentuloa(ja oli suora!) niin  oikein hyvä.Ja sitten vielä "vierelle"-käsky ja liike loppu!:)

Hyppy 10: En ollu ihan varma kun mentiin paikalle,että oiskohan luokassa hyppyä, mutta oli ja onneksi oltiin ees vähän harjoteltu.G. taas irti ja esteen eteen istumaan,käsky "Hyppy" ja pieni käsiliike estettä kohti. Koira yli esteen ja sanoin vaan "paikka" ja näytin kädellä "Stop"-merkkiä. Pysähty niille sijoilleen,pikkasen vinoon, mutta odotti paikallaan seisoen koko ajan kun kävelin vieree ja annoin istu-käskyn. Oikein mahtava!Olin niin ylypiä:)

Kokonaisvaikutus 9: Tuomari totes,että ilosta tekemistä ja varsinkin, kun otti hihnasta koiran niin parani vaan...piiikkasen pitää miun kuulemma luottaa koiraan enemmän(luotanhan mie....:D) Siitä vaan siis treeniä ja siitä lähtee:)

Olin oikein tyytyväinen vaikka sen alun pys. katastrofin jälkeen tuntu,et läskiks meni:D Mut ekeks suorituksesks oikein mallikas ja tästä se juu kyllä lähtee...Nyt tää lähtis tonne aurinkoon lenkille:)