Nonniin..ja taas on kuukausi vierähtäny että hujahti!! Väliin mahtui miun oikein onnistunut (ja liian lyhyt) kesäloma. Eli kesä on kyllä mennyt lähinnä ihan punaselle ristille ja on otettu meillä ainakin todellakin lomailun kannalta...eli ei oo paljoo treenattu ei. Toivotan siis syksyn erittäin paljon tervetulleeksi! Syksyllä aina ainakin miulla on ihan uutta puhtia tehä asioita ja kaikki harrastukset kesätaukojen jälkeen jatkuu ja...Rauniot ois jatkunu tauon jälkeen siis eilen,mutta tällä kertaa piti kahdesta valita ja valitsin Kouvolan möllitokon,josta lisää tuonnempana. Ja sitä agin alkeiskurssia tässä kovasti kanssa odottelen,ois kiva jo päästä senkin lajin pariin:)

Heinäkuun loppuun meillä oli kuitenkin 1 näyttelykeikka vielä buukattuna.Suunnattiin erittäin, erittäin sateisena ja harmaana aamuna Marin,Heidin,Suskun,2 bortsun ja 1 harjakoiran voimin siis Mikkeliin. Kaikki sulassa sovussa änkeytyneinä yhteen yllättävänkin tilavaan farmariin!

Tuomari bortsuilla oli Gert Christensen Tanskasta ja arvostelu:

"11 months.Good size,Long feminine head,Nice dark eyes,Scissors bite,Well set ears,Good neck and topline,Well set tail,Light body,Well angulated in the rear,Good bones,Moves close behind,Good coat,nice temperament,Needs to mature in the skull"

vapaasti suomennettuna: "11kuukautta,Hyvän kokoinen,Pitkä feminiininen pää,kauniit tummat silmät,saksi(leikkaava)purenta,hyvin asettuneet korvat,hyvä kaula ja ylälinja,hyvin asettunut/kiinnittynyt häntä,rungoltaan kevyt,hyvät takakulmaukset,hyvä luusto,ahdas takaa,hyvä turkki,mukava luonne,Pään tulee aikuistua"

Tulos JUN EH1

Eilen oli sitten vuorossa Kouvolan möllitoko.Matkaan meitä lähti 3 reipasta ja urheaa tokoilijaa koirineen; Mie ja Ginny,Susku ja Peppi ja Pinja ja kelpo Jilla:)

ALO-luokassa oli yhteensä 10 kilpailijaa ja säännöt oli mukavan tiukat.Tulipahan vähän oikeenlaista tuntumaa oikeita kisoja aatellen. Että jos Lappeenrannan möllitokossa viimeeksi jaeltiin pisteitä ihan ilmaiseksi ja ei paljoa mistään rokotettu niin oli täällä vähän eri meininki. Kokonaisvaikutus oli automaattisesti nolla jos palkkasit koiraa missään välissä kokeen aikana ja jos liikkeessä palkkasit niin liike nolla. Ja pisteitä kyllä ropisi pois ihan pienistäkin jutuista.Vaikeutta kokeeseen toi vielä lisää se että samalla kentällä noin 20-30 koiran porukka piti koulutusta samaan aikaan!! Eli niitä oli siis oikeesti joka puolella liikkumassa ja haukkumassa!!

Luoksepäästävyys(10)

paikkamakuu(0):Sai irrota koirasta sen verran ku itestä oli hyvä matka ja aika 2min.  Nätti perusasento,käskystä meni heti maahan,mutta pomppas samantien takas(tää johtuu ihan siitä että ollaan treenattu viime kisan jälkeen paljon maasta istumaan nousemista ja nyt Ginny tarjoo sitä koko ajan palkan toivossa:D) ja toinen "maahan" käsky ja meni ja pysyi. Irtosin varmaan johonkin 5m päähän seisomaan. Ginny katteli et aijaa tää on taas tätä..hetkeäkään se ei ollu kyllä rauhallisesti paikallaan!!Pää pyöri kun hyrrä ja se yritti kurkotella minkä pysty kaulastaan ja napsi perhosia ja lentäviä kukan höytyleitä ja katteli muita koiria vähän liiankin kiinnostuneena:D Toistin sille kyllä sanaa "paikka" näissä tilanteissa muutaman kerran...sitten noin viimeset 10sec. niin G nous ylös ja hiipi pari askelta.Kävin laittamassa maahan takas ja palasin paikalleni.Loppuperusasentoon nousemisessa oli se kyllä hyvä,että ei ennakoinu vaan nous vasta käskystä.

Seuraaminen kytkettynä(8): Seuraamista oli aika pitkät pätkät ja paljon oli käännöksiä. Kontakti oli hetkittäin todella hyvä ja hetkittäin ihan ok..pari kertaa tarkkaavaisuus herpaantu kun tapahtu kaikkee muutakin jännittävää,mutta hyvin palas sitten ruotuun...Ja nyt meni pysähyksetkin niinku piti!:)

Seuraaminen taluttimetta(7,5): Ihan lopussa rupes huomaamaan,että nyt on kyllä varmaan seuruutettu mein pisimmät pätkät ikinä ja ilman palkkaa niin rupes vähän irtoilemaan jo...mutta kokonaisuudessaan oon seuruuseen tosi tyytyväinen.

Maahanmeno(0) : Tää on sarjassamme näitä mein "varmoja" liikkeitä ja hienosti lähtikin seuraamaan ja meni heti käskystä maahan ja mie kävelin ja kerkesin kääntyä kun aidan vieressä koirat rähähti keskenään niin se oli G:lle sitten liikaa..nous kylläkin vaan ylös ja jäi tuijottamaan muita,ei lähtenyt mukaan niinkun oisin ehkä kuvitellu!! No liike kuitenkin jo plörönä...Laitoin koiran vielä kuitenkin maahan uudestaan ja siitä sitten perusasento.

Luoksetulo(7): Siis tää liike oli niin 10!!! oli tuomarista vaikka mikä 7,mutta miusta oli 10. Ei olla siis pahemmin treenattu luoksetuloa kuin vaan että G istuu miun eessä ja otan askeleen taakse ja vedätän sitä mukanani,korkeintaan silleen että oon parin metrin päästä ottanu. Niin nyt sitten ihan oikeesti kaukaa piti saada se koira tulemaan ja mie vähän jännitin tätä jo valmiiksi ja sitten ku edellinen liike oli mennyt miten oli...Jätin koiran istumaan ja kävelin toiselle kehänauhalla ja käännyin..G. pikkasen varasti mikä nyt ei ollu miusta mitään maata kaatavaa ja tuli aivan suoraan ja reipasta vauhtia istumaan eteen niinku pitikin!!!ja siitä käsky sitten sivulle...7 tuli varmaan justiinsa tosta varastamiseta ja sitten miulla oli(varmaan!?) vielä pieni käsiapu siinä eteentulemisessa. Mut mieletön koira!!

Seisominen(8): Normi suoritus.Hyvin lähti seuraamaan ja käskystä paikalleen. Pisteitä meillä varmaan joka liikkeessä puottaa miun omat "pakkoliikkeet" kuten tuomari sano...eli miulla on miun vasemman käden etusormi koko ajan huiskamassa koiralle,varsinkin jäävissä liikkeissä, koira on jo jäänyt paikalleen ja silti mie vaikka en kato taakse niin vien vasenta kättä sivulle ja "painotan" koiralle vielä että paikallas....vaikka ei tarviaskaan!!!aarrgghhtt...

Estehyppy(9,5): Oikein jees...ainut mistä mainitsivat on että kun hyppyytän niin läheltä estettä että rupeisin vaan kasvattamaan sitä matkaa...

Kokonaisvaikutus(0): Koska palkkasin liikkeiden välissä niin nolla...

3-tulos ja pisteitä 112...

Tuomari taas sanoi taas että kun vaan ite luottaisin koiraan että se oikeesti osaa nää jutut!! Ja nuo miun pakkoliikkeet miun on pakko ekaks kuivaharjotella varmaan iteltäni pois, koska ne puottaa pisteitä tosi paljon. Että kuulemma ihan kisavalmis koira kunhan mie vaan saan oman nuppini ja kroppani kuntoon!! ei varmaan voi osuvammin sanoa...

Kaikilla meillä meni kuitenkin tosi kivasti omat radat ja kaikki oli tosi tyytyväisiä omiin suorituksiinsa,että ihan positiivisin mielin päästiin lähtemään kotia:)  Tosi paljon kiitos Suskulle ja Pinjalle hauskasta matkaseurasta!! Seuraava möllitoko ois 7.9 Haminassa...sitä ennen on 23pv Mäntsälässä...mut se on jo ehkä vähän kaukana..ehkä..